tiistai 27. joulukuuta 2016

Joyeux Noël !!

Heissan!

Joulu on taas tullut ja mennyt ja tänä vuonna mä vietin sen täällä Sveitsissä. Eli mun joulu oli vähän erilainen, kun yleensä. Ite tykkään aikas lailla paljon suomalaisista jouluruoista, joten niitä oli vähän ikävä😢 Joulupuuroon ja sekametelisoppaan on kyllä ainekset ostettu, mutta vielä ei oo ollut aikaa niitä valmistaa. Niin ja sauna ois kans ollu aika hieno juttu. Mutta en voi kyllä sanoo, että mun joulu ois ollut jotenki huono täällä, vaan hieman erilainen.

❤❤

Chez une copine à Berlens 👌// kaverin luona Berlensissä

Joulua siis vietetään täällä 25. päivä ja loma mulla alkoi vasta lauantaina. Vikat viikot olikin koulussa aika kamalat ja viimesten kuuden päivän aikana mulla oli kuusi "isoo" koetta, lisäks enkusta kirjotettiin teksti ja italiasta oli ymmärtämistesti. Onneks ne on nyt jo kaikki ohi! Liikassa meillä oli vikalla tunnilla "vuoren valloitusta" se oli ihan älyttömän kivaa. Rakennettiin siis sellanen reilu kaks metriä korkea "vuori" patjoista, voimistelutelineistä... Ja laitettiin kolme eri reittiä nousta sille: trampoliini, portaat ja kalteva penkki. Oli kaks joukkuetta, josta hyökkäävä yritti vallottaa vuorta kaks kerrallaan (eli nousta sille ja soittaa pilliä) ja toinen yritti puolustaa (eli polttaa vallottajia palloilla). Tuli lämmin ja oli kivaa!

 
La montagne //the vuori

Koulussa meidän luokka piti myös suklaafondue tuokion ja oli aika huippua! Ja maistu aika hyvin... Meidän koululla oli myös joulutori ja siellä oli ihan kiva tunnelma ja porukkaakin oli aika paljon.

Fondue au chocolat 😋 avec ma classe❤// suklaa fondue luokan kanssa 

Quand tu as encore faim après fondue au chocolat... tu peux griller des marshmallows!! // Kun on vielä nälkä suklaa fonduen jälkeen ... voi paahtaa vaahtokarkkeja (koulun pihassa tietysti)

Vaikka joulua vietetäänkin varsinaisesti 25. päivä, jouluaattona meille tuli hostisän puolelta sukulaisia, illalliselle siis. Ruokana oli fondue chinoise eli lihasuikaleita keitettynä liemessä ja tarjottuna kastikkeiden ja riisin kanssa. Ne lihat keitetään siis ruokapöydässä sellattessa padassa ja jokainen keittää ne itselleen fonduehaarukan päässä.
->> Fondue chinoise 

Prêt pour le souper// valmiina illalliselle

Le dessert❤// jälkkäri❤

Joulupäivän aamuna avattiin lahjat ja lähdettiin puolestaan hostäidin vanhemmille. Siellä sitten taas syötiin vähintäänkin tarpeeksi, kuten jouluna on tapana... Ruokana oli mm. hanhenmaksaa leivän ja jonkinsortin makean hyytelön kanssa. Ei ollut tän tytön lempparia, mutta tulipahan syötyä. Lisäks söytiin myös lihaa superhyvän sienikastikkeen kanssa. (Ne sienet on muuten ihan järjettömän kalliita, jopa Sveitsiläiseen hintatasoon verrattuna...)

Une petite marche pour avoir plus faim...// Pieni kävelylenkki, että on vähän enemmän nälkä.

Les chaussettes ont été terminé à l'heure, au matin de 25.// sukat valmistu just ajallaan, aamulla 25. päivänä.

Dans une église.// Kirkossa.

Eilen, eli Tapaninpäivänä,  ei ollut mitää erikoisempaa. Ajettiin aika kauan yhdelle järvelle, joka oli jäässä ja pääsin siellä luisteleen😎 lämpötila oli tosin sielläkin +2 astetta ja jää aika huonossa kunnossa... No luistimet pääsee pian terotukseen, joten ei sen niin väliä. Pakko vielä mainita, että lounaaksi söin salaatin, jonka päällä oli paahtoleipää ja valkohomejuusto, siis kokoluokkaa pieni Oltermanni. Juustonälkä karkottui, ainakin hetkeksi.

Patinage sur le lac.// Luistelua järvellä.

Ei tässä muuta, vielä melkein kaks viikkoo lomaa + yhden viikon ski camp!
A little late but Merry Christmas everyone and Happy New Year!!!😌

Á bientôt Olivia❤ on n'est plus dans même classe, parce que elle va rentrer à Bâle.// Olivia palaa Baseliin, joten meillä ei oo enää koulua yhdessä 😭

Décoration des pains d'épices avec Eva.// Piparien koristelua Evan kanssa.


Gingerbread House!

P.S. Kuulin täällä ekaa kertaa joululauluja radiosta 24. päivä, vaikka radio onki aika usein päällä... Onneks on Spotify 💚

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan kommentteja kehiin!