lauantai 7. tammikuuta 2017

Nouvelle année 2017

Salut!

Ehkä hieman jopa outoa ajatella, mutta vuosi taas vaihtunut ja mulla melkein viisi kuukautta elämää Sveitsissä takana. Joulun jälkeen aloin lukeen Labyrinttia, ranskaks tietysti, ja innostuin niin kovasti, että nyt on mennyt ja kaksi yli 400 sivun kirjaa!! Yllättävän helposti pystyy nyt jo lukeen, vaikka kaikki sanat ei tietenkään oo tuttuja. Mutta jonkin sortin oppimista varmasti myös lukiessa tapahtuu!!

J'aime bien courir là. // Tykkään juosta tuolla.

Quelques biscuits, fait maison! // vähän pipareita, itetehtyjä!

Vuoden 2016 puolella ehdin vielä käydä järvellä luistelemassa. Tällä kertaa mentiin hostäipän ja yhden kaverin kanssa Lac Noir nimiseen paikkaan. Oli muutn tosi hyvä jää, ainut vaan, että siihen oli tehty aika paljon reikiä ( halkaisija vaihteli 5cm-30cm!!) vähän joka puolelle... Mutta oli silti kiva reissu.

Lac Noir

Marketa 💙

Mun uusi vuosi meni aika rauhallisissa merkeissä ja vietin sen kotona Eyan (tunisialainen vaihtari) kanssa. Syötiin superisti crêpejä ja sipsejä ja mustikkamutakakkua ja suklaata ja pelailtiin Wiillä JustDancea. Pauketta kuulukin sitten aikas todella paljon, mutta mitään ei näkynyt, kun oli niin kauheesti sumua...

Quand il n'avait encore beaucoup du brouillard... // Kun ei ollu vielä paljoo sumua...

(Petit) déjeuner 😋// jonkin sortin "aamupalaa

Laskettelemassakin oon jo ehtiny käydä! Maanantaina lähettiin klo 7 aamulla matkaan ja rinteeseen päästiin jo heti niitten avauduttua. Oli aika hienot maisemat, vaikka lunta ei ollut ees 2000 metrissä... Ainoostaan rinteitä oli lumetettu, eikä kovin montaa rinnettäkään. Mutta tarkotuksena olikin lähinnä päästä testaan mun lasketteluvarustuksia ja hyvinhän ne toimi! (paitsi että pöksyt taitaa olla kutistunu tai jotain... 🙄🤔 kyllä ne sentään vielä kiinni meni, mutta kyykätessä nepparit pamahtaa auki😅). No jospa niillä tän talven viä pärjäis.

Ski! // Laskettelu!
Regardez-vous la price, 6800 francs!! // siis toi hinta, 6800 fr. yhdestä viinipullon!!

Tiistaina olikin kiekkotreenit taas yhde kuukauden tauon jälkeen. Oli ihan huippua päästä taas kunnolla treenaan ja sanotaan, että en ees ollut kovin huono ja huomas kyllä, etta luistimet oli käynyt terotuksessa!


Keskiviikkona Olivia oli käymässä Fribourgissa, joten hengailtiin sitten yhdessä kaupungilla. Sain myös lopulta ostettua itselleni pipon, 3,95 frangilla!!!!!!!! ja kans suojakuoret mun puhelimeen... Illalla käytiin vielä sukulaisten kanssa "vuoden ekalla illallisella" mun jo lemppariks tulleessa ravintolassa Le beauregard issa. Fribourgin parhaat pizzat saa muuten sieltä!

Torstaina totesin, että nyt täälläkin on vihdoin lunta ja niin ihanan paljon enemmän valoa! Illalla päätinkin sitten käydä reippaalla kävelyllä, kun oli koko päivän lojunut sängyssä. Mun "reipas" kävely tosin osottautui vähän vähemmän reippaaksi, kun märkä lumi olikin yllättäen melko liukasta...

Il neige!! Finalement! // Lunta, vihdoin!!

Eilen näin taas yhtä vaihtaria, Marketaa, kaupungilla ja itse asiassa näin myös yllättäen luokkakaverin, kun odottelin Marketaa... Ja myös mun luokkalaisen kaveri oli myöhässä ja siinä sitten odoteltiin yhdessä jopa 20 minuuttia (!!  Sveitsissä kuuluis olla paikalla ajoissa!!) kunnes molempien kamut saapui. Loppiaisen kunniaks myös syötiin "kuninkaiden kakkua", joka oli muuten ihan superhyvää (ja makeeta) ja yhtä toista kakkua myös...

Une vache qui était dans le gateau! // Toi lehmä oli siis kakun sisällä!!

Tänään ohjelmassa oli vielä kiekkopeli ja joukkueen "jouluillallinen". Voitettiin 2-1 !!   huomenna lähtö  YFU:n Ski campille!! Can't wait to see you all guys!!


Täällä muuten tuntuu, että lähes kaikki on ollut joulukuun alun jälkeen enemmän tai vähemmän kipeenä... Ite oon kärsinyt onneks vaan vähän yskästä, mutta muuten pysynyt terveenä. Toivottavasti kaikki nyt tervehtyis ja pysyis terveinä, ei muuta. Ciao!
2 kommenttia:

Rohkeasti vaan kommentteja kehiin!