sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Ça va bien, bien, bien

Elikkäs joo, täällä taas kuulumisia... Viime lauantaina oli fête de Saint-Nicolas (virallisesti se oli vasta tiistaina, mutta lauantaina on parempi juhlistaa!). Mutta tosiaan "juhlistettiin" sitä sitten palelemalla ulkona 30 000 (!!!!!) muun kanssa. Seurana mulla oli tällä kertaa YFU:n vaihtareita, joiden kanssa kierreltiin ensiks kaupungilla sitten käytiin kattomassa kulkuetta, joka koostui Père Fouettard eista (tuo risuja jos on ollu tuhma) ja laulavista ja soittavista lapsista (ja tais siellä muutama vanhempikin olla) ja tietysti lopulta saapui myös Saint Nicolas. Sitten kuunneltiin Saint Nicolaksen puhe, ranskaks ja saksaks. Ja ymmärsin käytännössä kaiken!!! Mun osalta ilta jatkui perheen kanssa, kun käytiin yhen toisen perheen kanssa syömässä. Ja oli oikein mukavaa! Illallistaminenkin on nyt taas jo paljon kivempaa, kun ymmärtämisen lisäks pystyy ehkä avaan suunsa ja osallistuun keskusteluun, enemmän tai vähemmän tietysti.😅😅
Sunnuntaina meillä oli peli, joka päättyi, no miten sen nyt sanois... Ei niin kovin hyvin meidän kannalta. Niin, ja meillä on nyt vihdoin valmentaja. Itse asiassa kaks! Näin parin kuukauden jälkeen oli hieman outoa, etenkin kun ei kovin hyvin tunneta (ekan kerran nähtiin just sunnuntaina pelissä). Mutta nyt reeniä takana ja eilen eli lauantaina meillä oli taas peli. Tappio tuli, mutta meni taas paljon paremmin, kun aiemmin! Ja ehkä sitä on itelläkin jotain kehitystä tapahtunut, kun pääsen useimmiten pelaan aina alivoimaa ja vaikka tiivistetään kahteen ketjuun, niin minäpä pääsen kentälle!! Ja parasta on, että syöttöjä alkaa nyt saada meneen jopa perille ja, pakko mainita, taklasin eilen ekaa kertaa kunnolla!! (tietysti silleen sääntojen mukaisesti!)

Tällä viikolla koulussa on ollut aika perussettiä. Maanantaina uusittiin matikan koe (edellisellä kerralla luokan ka oli 2.46 /6 suunnilleen (ite sain 1.3...), mutta nyt kun käytiin uudestaan asiat läpi ka oli 3.6 /6 ja mä sain 4.5 (!!!!) )
Aina kaks pyykkinarua mun urheiluvaatteiden käytössä ja välillä kolmekin...
Tiistaina treenit valmetajan kanssa, ja rankkuutta/luistelua on kyllä enemmän. Tykkään!
Keskiviikkona koulun jälkeen Eyan (tunisialainen vaihtari) kanssa käytiin tekeen jouluostoksia. Tai ainakin yritettiin tehdä...
Torstaina oli vapaa!!!🙌🏼🙌🏼🙌🏼 Jeeeeee!! Sai nukkua pitkään, jopa 8.20 asti, jolloin superkirkas aurinko herätti verhojen ynnä muitten läpi. Valitettavasti aurinko kuitenkin päätti kadota sumuverhon taakse about klo 10, eikä se sieltä sitten enää tullut esille, ainostaan lyhyesti ilmottaan, että ei oo sammunut.
Perjantaina koulua, onneks taas parin tunnin hypäri, jolla sain tehtyä italian läksyt, ja selattua polttavimmat puheenaiheet internetin ihmemaasta. Koulun jälkeen päätin mennä ostaan kaiken mitä aion Suomeen lähettää jouluks... Kyllä vain, paketti tulossa... Onnistuin myös nouseen väärään bussiin, josta sitten poistuin kahden pysäkin jälkeen. Totesin, että tästähän ei oo ees pitkä matka kävellä mun kohteeseen, elikkäs siis kauppaan nro 2, mutta ilmeisesti tein jonkin sortin laskuvirheen, koska saavuin kohteeseen noin 30 minuutin kuluttua (huomioi vielä mun perus kävelyvauhti, jolla voisin päästä vaikka olympialaisiin!) Niin ja olisin siis kävellyt kaupasta nro 1, kauppaan nro 2 suoraa tietä 5-10 minuutissa. No ostokset tuli kuitenkin tehtyä...
Jouluvalot on the point!

Eilen lauantaina mulla oli siis peli, josta jo kerroinkin. Sitä ennen kuitenkin kiiruhdin esittelemään Suomea YFU:n Choose Your Country Day:hin. Eipä ollut paljoakaan työtä (lukuunottamatta keksien syöntiä, mutta oli huisia!) Pelireissulta paluu taas mukavasti puoli yhdeltä yöllä ja jatkoin suoraan tuttavaperheen luokse, missä muut oli tietysti jo illallistanut. Mulle tarjottiin sitten ruokaa, ja päätin olla kohtelias ja hyväksyin tarjouksen, kun kaikki ylisti ruokaa aika reippaasti. Liityin myös itse tähän ylistyskuoroon, kunhan sain lautasen tyhjennettyä. Aika vierikin nopeasti, ja pian kello oli jo 2:30 ja oli aika lähteä kotia kohti. Siitä sitten nukkumaan pakollisten velvollisuuksien jälkeen ja sain nukuttua mukavat reilut viisi tuntia, ennen kuin se mahtikirkas aurinko taas herätti ennen klo 9. No tässäpä hyvä syy, lopettaa turhat höpöttelyt ja mennä nyt nukkumaan!

Hedelmät on rakkaus ja niitä on aina paljon saatavilla. Maapähkinöitä joulunajan erikoisuutena myös paljon tarjolla. Nams!

Paitsi että pitää vielä mainita, että meillä oli maanantaina superkiva liikkatunti! Pelattiin käsipalloa niin, että sai ottaa ihan kunnolla kontaktia, ja välillä nähtiinkin toisten jaloissa kirjaimellisesti roikkuvia pelaajia, samoin kun toisia kantavia pelaajia. Meni kyllä urheilusta ja oli huisia!! Nyt ei sen enempää asiaa, kun Adiö!!

2 kommenttia:

Rohkeasti vaan kommentteja kehiin!