lauantai 19. marraskuuta 2016

Très pressée, mais aussi heureuse

Salut!

Täällä taas! Mulla on (taas) ollut ihan kauhee kiire. En kyllä tiiä miks, mutta on vaan ollut kiireistä.
Oon käynyt ostaan myös paikallista suklaata jopa  70% alennuksella!! Ja oon kans huomannu, että ei kannata ostaa täällä suklaata oikeen normihinnalla, koska kokoajan on jotain suklaata alennuksessa. Ja siis ihan hyviä suklaita alennuksessa. Mä oon myös nähnyt pari kertaa muita YFU:n vaihtareita, kun meillä on ollut järkättyjä tapaamisia. Ja taisin mä täyttää myös 17 vuotta.
Superhyvä oli tämä kakku!

Oon tehnyt pari kertaa ruokaa (Lindströmin pihvit ja maailman paras kanakeitto) ja ainakin kaikki on menny, jotenka oli varmaan ihan hyvä. Myös oon vähän leiponut ja ihan tooooosi paljon haaveillut kaikista leipomuksista... Mutta kun ei oo jotenkin aikaa... No ehkä tässä nyt helpottaa, kun kokeita on nyt tulossa vähän vähemmän.

Ja hei, torstaina nähtiin meijän luokan arvosanoja sellatteesta taulukosta ja mun rivi näytti ihan semi hyvältä. Liikassa yhen pojan jälkeen paras arvosana ja muutenki yli 4 (6 on paras) oli kaikki paitsi kaks! Tosin  fysiikan arvosanat oli mulla ja toisella "vaihtarilla" parhaat, johtuen ehkä siitä, että ei tehty koetta, joten vaan "käytännön työskentely", jossa siis tehdään tehtäviä esim. peilestä, käyttäen peilejä apuna... Oon muuten pitänyt mun i6hka ensimmäisen esitelmän ranskaks! Aineena uskonto ja aiheena Islamin perinteet. Meni varmaan sillee ihan jees, ainakin siitä päätellen, että kun lopussa kysyin, että onko kysymyksiä ja ymmärsittekö mitä yrirtin kertoo, niin kuulemma ymmärsivät😌.
crazy friends are the best friends


Jääkiekosta on ollut taas yhet treenit ja yhet jäi välistä, koska hallilla oli Fribourg Gotteronin peli. Vastustajana Kuopion Kalpa! Tietysti mun host-isä oli sitten ostanut meille liput ja vei mut kattoon sitä peliä. Peli olikin tosi tasanen ja mentiin jatko-ajalle tilanteesta 2-2. No siinä sitten 3vs.3 peliä ja Fribourg voitti. Vähän kyllä mun suomalaisuus tuli esille ja oli oikein pettynyt, kun suomalainen joukkue hävisi Sveitsiläiselle jääkiekossa. No mutta, toisaalta oon fribourgilainen nyt, joten oo samaan aikaan ihan tyytyväinen.
Kiekkoa vaihteeks katsomon puolelta.

Viime viikolla käytiin myös perheen kanssa syömässä amerikkalaistyylisessä paikassa, oli ihan jees. Mutta siitä vielä viikko taaksepäin käytiin Evan parhaan kaverin perheen luona syömässä illallista, ja ruoka oli aika 6/5! Ja siis aika jännä ajatella, mutta istuttiin siis siinä ruokapöydän ääressä 5 tuntia putkeen!! Ihan vaan syöden ja juoden ja jutellen... Ja oon saanut taas ihmettelyjä siitä, kun kerron ettei mun perheessä (siis Suomessa) juoda viiniä joka viikko. Täällä se kulttuuri vaan on aika erilainen.

Säät on ollut täällä nyt kaks viikkoo aika lailla koko ajan huonot. Sadetta, räntää, sadetta, räntää, tuulta, kylmää, muttei kuitenkaan niin kylmää, että ois lunta. Joka tapauksessa, viime viikonloppuna oli yks päivä, jollon oli hyvä ilma, eikä tietenkään heitetty tilaisuutta hukkaan... Ohjelmassa oli siis vaellusta / lumikenkäilyä / pulkkailua / suksivaellusta (siis en tiiä sill nimee suomeks, mutta laskettelusuksilla, joiden pohjiin laitetaan pitoteipit, vaeltamista). Sanoisin, että oli superkivaa ja maisemat oli upeet ja koska oltiin "vuorilla" (~1200m) niin luntakin oli polveen asti!!


Elämäni ekaa kertaa lumikenkäilyä! 


Tää kuva löytyy myös YFU:n facesta, kun siellä on menossa kuvakisa. Käykäähän tykkäilemässä!😊

Tää viikko on kans menny aika kivasti, paitsi oon ollut aika väsynyt... Huomaa, että on paljon pimeempää, kun mulle tuottaa vaikeuksia herätä ennen kasia (joo 9 alkaa olla jo ihan siedettävissä).🙈🙈  Telkkarista katotaan maman kaa keskiviikkosin "paras amatööri kondiittori"- ohjelmaa, ja viime jaksossa, tekniikkatehtävä osuudessa kaikkien, paitsi kahden, tekemät kakut romahti epämääräiseks kasaks... Ja mites se nyt sanotaan ... "vahingonilo, paras ilo" tai jotain... ainakin meillä oli ihan hauskaa.

Eilen käytiin kattomassa Bernissä valoesitystä. Oli kyllä aika hieno, vaikka satokin kaatamalla... taas vaihteeks...😅
Tänä viikonloppuna mulla on kaks peliä... Lauantaina klo 20h30 alotetaan pelaa Langenthalissa, ja paluu Fribourgiin menee varmasti yli puolen yön... Ja huomenna sitten peli käyntiin 11h30, onneks sentään kotipelinä... No, mikäs siinä, ei haittaa, ainakaa jos voitetaan😁😁

Oon muuten saanut lisättyä nyt kuvia myös edellisiin postauksiin eli voi käydä katsomassa.

Ciao!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan kommentteja kehiin!