keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Nous sommes déjà en Novembre!

Hello!

Elikkäs nyt on taas lomat loppunut ja tän viikon maanantaina mulle koitti paluu koulun penkille... Tosin tiistaina taas pidettiin vapaata, koska Fribourgin kantoni on katolinen. Mutta siitä lomasta... Niin paljon ehti tapahtua, vaikkei oikeestaan mitään kovin erityistä...

On ollut Evan synttäri-illallista, jonka myötä sukulaisia tuli käymään😊😊 mä tykkään kovin nähdä niitä ja niitten kanssa nauretaankin jopa aina välillä😆😆 ja aina syödään enemmän, kun tarpeeks... Ja pakko mainita, että voitettiin kiekkopeli!!
Matterhorn eli Toblerone-vuori!! Tosin tässä kuvassa saattaa näkyä jonkin sortin piirrustustaitoa myös... Mutta ei kerrota siitä kellekään...

Ja sitten seuraavana päivänä elikkäs sunnuntaina lähdettiin kohti Zermattia. Zermatt on siis "vuoristokylä" Matterhornin juurella. Jos joku ei tiedä, mikä on Matterhorn, niin tiedoksi, että se on aika korkee vuori, jonka voi bongata Toblerone-suklaan kääreistä! Zermattiin ei pääse autolla ja se paikka on kyllä tosi "hiljanen" (siis melullisesti) sen takia.
Muutama kallis talo Zermattissa 😊

Vaellusta 

Zermatt

Keltaiset puut ja pikkuinen silta...
 Zermattissa oltiin kolme päivää ja syötiin hyvin ja paljon ( ja silti ~tai ehkä juurikin siitä syystä~  mulla ja Evalla mahat kurnutti aina illalla...🙄) . Tietenkään ei unohdettu tehdä vaellusta siellä vuoristossa! Ja maisemat oli kyllä ihan huiput ja joka puolella oli kauniin keltasta ja oranssia!! Pystyisimpä laittaan jo kuvia!😒 (kuvia sitten ens viikolla!) Ei siis vaellettu ihan kovin korkeella, ehkä arviolta vähän vajaa 2km, mutta silti huomas, että hengästy kyllä helpommin... Ois ollu hyvät juoksureitit!!😉 Vaellusreitillä myös löydettiin sellanen kiva "luontoleikkipuisto" ja kulutettiin siellä vähän aikaa ja nourruttiin (?) muutamat vuodet, ihan koko perheen voimin!
Niin innoissaan, kun pääsi kiipeileen vaelluksen keskellä 😁

Zermatt on kyllä varmaan tosi kiva paikka talvella (oli se nytkin!!), ja hotelleita löytyy muuten ihan joka korttelista! Ne ei vaan ollu suurimmaks osaks vielä auki (onneks!) ... Kuitenki vuorilla pääsi jo
laskettelemaan, vaikka Zermattissa meidän vierailun aikana lämpötila oli päivällä about 12 astetta... Vaelluksen alussa mulla oli tumput kädessä, koska oli niin kylmä, mutta päivällä auringonpaisteessa
mulla oli niin kuuma, että pelkällä teknisellä "aluspaidalla" tarkeni vallan mainiosti!

Ehdittiin myös tehdä vähän ostoskierrosta siellä ja sanottakoon, että hinnat oli ainakin mulle tarpeeks korkeet, ettei tullut ostettua mitään turhaa... ( Myös Euroopan kalleimmat laskettelumahdollisuudet löytyy sieltä!)

Vaikka lämpötiloista kerroinkin, että oli Zermattissa aika lämpöset, niin lumisadekin tuli koettua! Käytiin siis vuorella (Gornergrat ~3100m) ja sieltä ois saanu tosi hienoja kuvia Matterhornista! Huom! OIS SAANU, jos se ei olis ollut pilvessä, joka ihan koko aikaa🙃🙃 muuten kyllä oli välillä tosi selkeetä, mutta Matterhorn ujosteli siellä pilven suojissa.
Sumusta on sumusta...


Tää on niin hieno☺

Tiistaina sitten palattiin ja jaksauduin vielä jäähallillekin iltasella reeneihin. Keskiviikkona vuorostaan koitti lähtö Europa Parkiin! ( Huvipuisto Saksassa) Sinne ajaa meiltä 2h eli ei paha... Siellä sitten käytiin vähän testailemassa paria laitetta illalla ja sen jälkeen hotellilla illallisbuffet! Voitte sitten taas arvata söinkö liikaa... Siellä sai mm. valita ite wokkiainekset ja sit sä näit kuinka ne valmistaa sen wokin siinä sun nenän eessä! Ja lisäks paljonpaljon muuta.
Siinä sitten syödessä alettiin miettiin, että hetkonen... Meijän pöydässä oli valkoset liinat ja kattaus ihan tiptop. (muilla ei siis ollut) Ne oli siellä hotellissa valmistellu sen pyödän ihan Evaa varten! (sillä oli oikeet syndet keskiviikkona)

Torstaina mä ja Eva sitten herättiin pienistä veneistä ja aamupalabuffet  ->huvipuisto! Aika mehevä combo... No mikäs siinä, kun muutenki ehdittiin miettiin elämän järjellisyyttä, kun ootetaan eka 45minsaa yhteen laitteeseen sit se laite kestää 1 minsan ja sitten tehdään sama uudestaan... Ruokailuunkin piti jonottaa ihan kunnolla ja kyllä huomas, että ranskankieliset on lomilla! Ranskaa kuulin puhuttavan lähes pelkästään! Niin ja tuttujakin nähtiin, koska oikeesti melkein kaikki ranskankieliset sveitsiläiset kävi lomallaan Europa Parkissa... Torstaina sitten illalla paluu kotiin ja
olin kyllä ihan täydellisen väsynyt ja nukuin autossa ja käytännössä suoraan sänkyyn ku saavuttiin siinä puol 9 takas. Oon  kyllä tosi onnellinen siitä, että tuntuu, että oon taas vielä vähän enemmän osa perhettä näitten lomien jälkeen!!

Lopun lomaa kulutin Fribourgissa ja näin paria vaihtarikaveria ja ostin vähän villasukkalankoja ja harjottelin (ainakin yritin) vähän matikkaa. Sunnuntaina vietin aamupäivän (heräsin kuuden jälkeen!!) jäähallilla, koska Swiss Ice Hockey -day. Eli käytännössä jäädytin varpaat kentällä pompotellessa ilmapalloja jäkismailalla saksaa puhuvien lasten kanssa😅 No mikäs siinä! Jäitten jälkeen meiltä ( multa ja parilta joukkuekamulta) tultiin pyytään nimmareita😂😂 Mikäs siinä sitten...

Maanantaina kouluun ja matikankoe ja cooperin testi nurmikentällä (!) joka oli kaiken lisäks vähän märkä... No mikäs siinä juoksin kuiteskin melki yhtä paljon, kun pojat (enkä ollut ees mitenkään kuollu sen jälkeen!) joten oon tyytyväinen.

Tiistaina eli eilen taas kokoonnuttiin syömään pyhäinpäivän (?) päivällistä sukulaisten kanssa, "fondue chinoise" eli kiinalainen fonduu =lihaviipaleita, joita keitetään jokanen itelleen vedessä fonduehaarukan päässä ja syödään sitten dippikastikkeiden (oli ihan superhyviä, itetehtyjä) ja lisäkkeiden kanssa. Seura oli sukulaisia oli aika 6/5.

Sen verran voisin vielä mainita, että mulla piti olla tänää historian ja uskonnon esitelmät ilman paperia (joista mulla oli pikkupaineet, koska sain tietää vasta maanantaina, koska oli viikon ennen lomaa poissa...) ja italian koe, mutta kaikki tuli syystä tai toisesta peruttua... Tai siis siirrettyä myöhemmälle...

Muuten täällä kaikki ihan fine, puhelinkin kuulemma startannut matkansa mun luo! Ja tuntuu, että ymmärrän taas vähän paremmin ranskaa ( telkkaria kattoessa välillä jopa unohtaa, että kieli on ranska!)  Joten ei muuta, kun kuulemiin!

Ciao!


1 kommentti:

  1. Kuvia odotellessa...toivotaan että puhelin saapuu pian. Hyvää syntymäpäivää jo etukäteen!
    t. Kotijoukot

    VastaaPoista

Rohkeasti vaan kommentteja kehiin!